Pagina's

24 dec 2012

fijne kerstdagen!

Alle voorbereidingen zijn getroffen, de boodschappen in huis gehaald en de soep staat zelfs al te pruttelen....
Ik ben er klaar voor, de kerst mag beginnen!
De laatste week was nog erg druk en ik moest mijn plannen voor de kerstversiering in huis een beetje bijstellen. Graag had ik nog deze mistletoe gemaakt, zo leuk voor boven de deur.
Maar er was te weinig tijd om te knutselen, jammer ook van al die ideetjes die ik had voor zelfgemaakte kerstkaarten... Daarom, vanaf hier,
veel liefs en een heerlijke gezellige kerst!

15 dec 2012

quilt expositie

Overschie bij kaarslicht en (gelukkig niet de hele avond..) regen, zo ongeveer was het gisteravond. Tel daar de rukwinden, die onze marktkraam bijna leeg bliezen, bij op en dan heb je een beetje een idee hoe het was!
Maar het was ook heel gezellig, met vuurkorven, muziek en warme oliebollen. Gelukkig ook met enthousiaste mensen, die zich niet lieten weerhouden en een kijkje kwamen nemen.
Er was ook genoeg tijd om een praatje te maken met de mensen van het museum OudOverschie (<klik).

En nu het grote nieuws, ik kan het niet langer voor mij houden, zeker niet nu het ook aangekondigd staat in de krant en in de museum nieuws.....
In januari wordt er een Quilt expositie gehouden in het museum OudOverschie, er komt werk van Leslie Gabrielse te hangen en....quilts van mij en van Monica.

De officiële opening zal zijn op zondagmiddag, 20 januari om 14.00 uur.
Op zondagmiddag 27 januari van 13.15-14.00 zal ik een lezing houden over het maken van quilts.
(dit klinkt wel erg serieus, het is mijn eigen verhaal over mijn liefde voor textiel en het maken van quilts in het bijzonder)
Op zaterdagmiddag 9 februari van 14.00-16.30 geven Monica en ik een workshop applicatie.

Wil je hierbij aanwezig zijn, geef je dan op via evenementen@museumoudoverschie.nl (de lezing is gratis, de workshop 8 euro incl. materiaal). 
Museum OudOverschie
Overschiese Dorpstraat 134
Rotterdam


11 dec 2012

Overschie bij kaarslicht

Wat een heerlijke gezellige tijd van het jaar is dit toch! Ik zie overal mensen sjouwen met kerstbomen. Het is zo'n mooi gezicht, al die voorbereidingen voor de komende kerst. En overal lees je van kerstmarkten, die worden gehouden. Wij (Monica en ik) hebben wel eens eerder op een kerstmarkt gestaan, dus toen het museum Oud Overschie vroeg of wij mee wilden doen, waren wij gelijk enthousiast.
Vrijdag is het zover, het 'dorp' Overschie (onder de rook van Rotterdam) is dan in totale kerstsfeer, overal lichtjes, een prachtige oude kerk met een boom uit 1901 en daar omheen 60 kramen. Er wordt gezongen en toneel gespeeld, er is een wensboom, glühwein en oliebollen!!! En tussen dit oud Hollandse tafereel kun je ons vinden, met harten, huisjes, tassen, sneeuwpoppen, engeltjes en nog veel meer........
Dus stel dat je in de buurt woont: vrijdagavond van 18.00-21.00 uur in en rond de Overschiese Dorpstraat kom je helemaal in kerstsfeer!

9 dec 2012

space invasie...



Dat bedoel ik met december..., de dagen vliegen voorbij en er is weinig tijd voor die 'arme Jane'...
Gistermiddag hebben wij hier nog een sint annex verjaardagsfeestje gevierd. Mét alle kindjes, groot en klein, ja de familie heeft zich de laatste jaren nogal uitgebreid...
Het was heerlijk om iedereen om ons heen te hebben, voor de tweeling en hun zusje (plus ouders) ook een hele onderneming, een auto vol kleintjes en dat met de sneeuw..., maar het is helemaal goed gegaan!
Voor de tweeling en onze 'grote' kleinzoon (4) had ik deze mutsjes gebreid, wat enige opmerkingen ontlokte bij de vaders.....die willen wij ook!!!! Dus staat er een bestelling van nog eens drie 'space invader' mutsen.
Ja, zo schiet het helemaal niet op met Jane...
Het patroon van de muts vond ik hier en door grotere of kleinere naalden te gebruiken past de muts voor de babies en Levi. Het patroontje van de space invader is van Arne en Carlos (<klik)

4 dec 2012

granny chic....

De meeste verlanglijstjes zullen vast al ingeleverd zijn bij de Sint, maar toch nog even een boekentip!
Dit weekend paste wij op de tweeling en hun zusje, in Amsterdam. Daar vond ik in de boekenkast deze boeken van 'dottie angel' Het eerste gaat vooral over hoe 'dottie' leeft met haar gezin op het engelse platteland. Vol leuke foto's en verhalen en tips hoe en wat je met vintage stofjes kan doen!
Het tweede boek: granny chic staat vol patroontjes, inderdaad van gehaakte theemutsen tot de prachtigste kussens, lieve schortjes en kanten gordijntjes. Ik geniet alleen al van de foto's, zo sfeervol en lekker 'ouderwets'....
Het brengt mij op allerlei ideeën, maar voorlopig moet ik eerst nog wat andere dingen afmaken.
Ik denk dat ik maar een lijstje maak, voor als er weer wat meer tijd is...
Voorlopig heb ik mij wel als een echte granny gedragen en een gehaakte poncho gemaakt voor mijn grote kleindochter! Het begin heb ik 5 keer uitgehaald (soms begrijp ik niet waar ik het geduld vandaan haal..)maar daarna ging het goed en ze vond hem prachtig!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...